top of page
Yazarın fotoğrafıEce Çolak

Depresyon ve çevresel davranışlar

Taç çakra, vücuttaki yedinci ve en yüksek çakradır. Başın tepesinde bulunur ve maneviyat, aydınlanma ve ilahi ile bağlantıyı ifade eder. Taç çakranın dengelenmesiyle, kendimizden daha büyük bir şeye karşı barış, sevgi ve bağlantı hissi yaşarız. Fikirlerimizin alay konusu olması ve desteklenmemesi taç çakramızı engelleyebilir. Fikirlerimize alay edildiğinde veya yetersiz olduğumuz söylendiğinde, kendimizi değersiz hissedebilir ve düşüncelerimizin ve duygularımızın önemsiz olduğunu düşünebiliriz. Bu da izolasyon, utanç ve depresyon hissi yaratabilir. Ancak taç çakra engellendiğinde, kendimizden, başkalarından ve çevremizdeki dünyadan kopuk hissedebiliriz. Günümüzde hissettiğimiz duygular, hisler ve insan iletişimi hâlâ ilk günkü kadar önemli.

Eski bilginler, duyguların vücuttaki belirli yerlerle ilişkisini gözlemlemişlerdir. Onlar şöyle demiş olmalılar:

"Başın mı ağrıyor? Bu, fikirlerine değer verilmediği ve seninle dalga geçildiği için olabilir. Şimdi düşüncelerini daha olumlu olanlarla değiştir ve sana gösterdiğimiz hareketleri yap."

İnsan, içgüdüsel olarak gerginleştiğinde fizyolojik belirtiler gösterir, tıpkı bir hayvan gibi. Bu gerginliği gidermenin en iyi yolu, yapılan esneme hareketleri gibi fiziksel yöntemlerdir.


Ancak, eğer depresyonla mücadele ediyorsanız, lütfen yalnız olmadığınızı bilin. Sizi önemseyen ve yardımcı olmak isteyen birçok insan var. İhtiyaç duyarsanız lütfen yardım arayın ve modern tıbbın sunduğu imkanlardan faydalandıktan sonra tamamlayıcı tedavilere yönelin.


0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Ho'oponopono

Comments


bottom of page